the Brick Roads scarf ( Free pattern ! )…

Sometimes faith and coincidence comes together in a fun way and it was exactly like that with the Brick Roads scarf pattern. The idea for this design began with visiting my grandma, which lives in a real old and small village in the Netherlands. As the streets are all made out of brickstones and are still very small and bumpy  i thought it would be a perfect theme for a pattern. So i started designing and came up with a simple, easy-going crochet pattern which i thought would be perfect for a scarf.

Soms kunnen toeval en toewijding samenvallen zonder dat je het verwacht. Dit was het geval bij dit Brickstone Roads patroon. Het idee voor dit ontwerp kwam bij me op tijdens een bezoek aan mijn oma, die in een heel klein, oud dorpje in het midden van Nederland woont. De straatjes zijn allemaal nog van keien, ze zijn smal en vooral heel hobbelig. Tijdens mijn bezoek kwam het idee dat het een leuk idee zou zijn dit te verwerken in een haakpatroon. Ik ben achter de ontwerptafel gekropen en een dag later kwam het Brickstone Roads patroon eruit. Ik vond het een perfect patroon voor een shawl en zo onstond het.

file-11 (5)

As i was testing the pattern when written it, i thought a Scheepjes Whirl would be a great option for it. As it is not a real heavy textured pattern the pattern can use some color and the Whirl is fitting just perfect. However, i started it with a Scheepjes Whirl i had in stock. When i was discussing the first look of it ( which i always do with some close-by people ) there was a big surprise ! It came to me that Scheepjes had secretly developed a total new range of Whirl colors. This time they all have Ombré color effects and i love each single one of them. And so i got the opportunity to work this pattern with one of the new colors on first hand. Of course it had to be top-secret and so had to make this hard decision on my own which color to pick. If you look on the photo  which collects them all you can imagine what a struggle it was. But….i made my choice and in the end i was really happy with it. I chose the 543 Golden Glowworm which is a warm and rich yellow which evolves in gold to dark brown. And when you look at the end result you can see how amazing it turns out. All information about the new Ombré Whirls and dealers to get them can be found on the website of  Scheepjes yarn.

Toen ik zover was om mijn patroon te gaan test haken, leek het me dus een prima idee een Scheepjes Whirl te gebruiken. Ik heb er één genomen uit mijn voorraad garens. De Whirl leek perfect omdat het geen patroon is wat heel veel textuur heeft waardoor de kleuren hun werk goed kunnen doen. Op het moment dat ik de eerste resultaten besprak met een groep mensen waarmee ik dit altijd doe kwam er bij toeval een grote verrassing op mijn pad. Het bleek namelijk dat Scheepjes in het geheim een nieuwe lijn Whirl’s had ontwikkeld met dit keer allemaal ombre-effect kleuren. Iedere kleur op zich is prachtig en zo kreeg ik dus de kans om als één van de eersten een nieuwe kleur te kunnen gebruiken voor dit patroon. Uiteraard moest dit allemaal in het geheim, en dus moest ik ook de moeilijke keuze maken welke kleur te kiezen in mijn eentje maken. En als je naar de foto kijkt waar alle kleuren op staan kan je je misschien voorstellen hoe moeilijk dat was. Toch is het gelukt en koos is voor de kleur 543 Golden Glowworm. Een prachtige gele kleur die overloopt naar goud, oker en donkerbruin. Het eindresultaat laat de werkelijke schoonheid van deze kleur uiteraard goed zien. Alle informatie over de Whirl’s met Ombre effect en waar ze te krijgen zijn kun je nalezen op de website van Scheepjes.

Okay…now some information about the pattern itself. The Brickstone Roads scarf can be used for many types of yarn but i especially chose Scheepjes Whirl for the color and weight. In the pattern you make a scarf with a length of almost 2 meters ( 75 inches ) long from just one Scheepjes Whirl. The pattern itself is a written version, but also contains a chart. So whatever you prefer, both ways are available. The pattern is a 15 row repeat section which can be used as many or less times as you like to obtain the length you like.

Oke…nu wat informatie over het patroon zelf. Het Brickstone Roads shawl patroon kan worden gebruikt voor veel soorten garens, echter koos ik Scheepjes Whirl voor zijn specifieke kleurverloop en de lichtheid van het garen. In het patroon maak je van slechts één Whirl een  shawl met een lengte van ongeveer 2 meter lang. Het patroon zelf is geschreven , maar bevat ook een teltekening. Welke manier dan ook je voorkeur heeft, ze zijn beiden aanwezig in het patroon. Het patroon bestaat uit een 15 toeren herhaling welke zo vaak kan worden gebruikt als je nodig acht voor de gewenste lengte.

The Stitches used in the pattern are all basic stitches, if you know how a back post and a front post stitch work you can manage it. A really important detail is to block your scarf in the end perfectly for the best results.

De steken die worden gebruikt in het patroon zijn allemaal basis steken. Als je weet hoe een relief steek voor en achter te moeten maken kun je dit patroon met gemak haken. Een belangrijk detail is wel dat de shawl echt goed geblockt moet worden voor een goed eindresultaat.

Well and the end result is amazing. The scarf is simple, but elegant when wearied. It fits almost anyone and with anything, even me : )……..cause yes, this is me ! The man behind the guy with the hook. But seriously, all attention needs to go that beautiful scarf with that amazing color.

Het eindresultaat is verbluffend. De shawl is simpel, maar elegant wanneer hij gedragen wordt. Hij past bijna iedereen, en matcht met bijna alles…zelfs mij : )……want ja, dit ben ik ! De man achter “the guy with the hook”. Maar even serieus, alle aandacht gaat natuurlijk naar die prachtige shawl in die mooie kleur.

And now the pattern. As the title already told you, it is a free one ! Available in English and Dutch. Download your version here :

En dan nu het patroon. Zoals de titel je al zegt, het is een gratis patroon ! Verkrijgbaar in het Engels en Nederlands. Download je versie hier :

English version : Brick Roads scarf pattern English

Nederlandse versie : Brick Roads scarf pattern Nederlands

If you like the pattern and find it worth something, you can always buy me a coffee. In this way you can provide me bringing out even more free patterns in the future. Of course there is no must, totally optional and free. You can also just enjoy the pattern !

Als je het patroon geweldig vindt en het eigenlijk wel wat waard vind, kun je me altijd een kopje koffie schenken. Op deze manier kun je me helpen nog meer gratis patronen uit te geven in de toekomst.Uiteraard is er geen verplichting of moeten, het staat totaal vrij. Je kunt ook gewoon lekker van dit patroon genieten en gebruik maken !

kofi4

All copyrights and terms of use are with me. So please do not copy, share or take advantage of this pattern. If noted, legal actions are taken by the designer.

Feel free to sell made items out of this pattern. I would love if you tag or make a reference to me as a designer when showing your wip’s or finished projects. Please use the #brickroadsscarf on social media to share this pattern all in one simple search.

Last but not least, thank you so much for making this pattern. A lot of effort, time and creativity are in this little piece of art and every single thing that comes out of it makes it all the work so worth it.

Alle copyright and regel voor het gebruik van dit patroon liggen bij mij. Wilt u daarom alstublieft dit patroon niet kopiëren, delen of hier misbruik van maken. Als dit wordt aangebracht zullen er wettelijke gevolgen worden genomen door mij als ontwerper.

Het is toegestaan gemaakte projecten met dit patroon te verkopen voor persoonlijke winst. Ik zou het leuk vinden als je mij tagt of een referentie naar mij als ontwerper maakt wanneer je je werk in progressie of je project wat af is deelt op social media.Gebruik op social media de #brickroadsscarf zodat alles omtrend dit patroon makkelijk is terug te vinden in slechts een simpel begrip.

Als laatste wil ik u bedanken voor het gebruik van dit patroon. Een hoop tijd, moeite en creativiteit zijn gestoken in dit patroon. Ieder project wat hier uit voort zal komen maakt het dit allemaal waard en bij voorbaat mijn dank daarvoor.

A big thanks to Scheepjes for giving me a change to work with the new Whirl yarn and another big thanks to my mother who did a terrific job on the photo shoot for this pattern.

Als laatste een bedankje naar Scheepjes, zij gaven me de kans om met hun nieuwe Whirl garens te werken, en als tweede mijn moeder. Zij heeft prachtig werk verricht door een mooie fotoshoot te maken met dit patroon.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: