The first glimpse of Gallery – another book from the Guy with the Hook…

After almost a year of working behind the scenes, once again, I can finally share the first glimpse of my new second book: Gallery. A book with 12 masterpieces to crochet – inspired and based on famous paintings made by the great masters in history. You will find crochet projects in the book based on Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn, Pablo Picasso, Johannes Vermeer, and many more. This cover piece already reveals one project out of the book: the Waterlilies by Claude Monet. Are you thrilled yet?!

Na bijna een jaar van hard werken achter de schermen, kan ik eindelijk opnieuw een eerste preview geven van mijn tweede boek: Gallery. Een boek met 12 meesterwerken om te shaken – geinspireerd en gebaseerd op wereldberoemde kunstwerken van de grootste meesters uit onze geschiedenis. Je zal haakprojecten vinden die gebaseerd zijn op meesters als Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn, Pablo Picasso, Johannes Vermeer en vele anderen. De cover laat alvast één van de projecten uit het boek zien welke is gebaseerd op de waterlelies van Claude Monet. Inmiddels al enthousiast ?!

I will tell and show more of the Gallery in the following weeks to give a clear view of what you can expect. Just like in my first book, Journey, I will tell small stories as an introduction to a pattern. Then, I will be your guide through the gallery full of masterpieces. Finally, you will learn fun facts about historical paintings you have known for ages and enjoy lovely crocheting.

Ik zal in de komende weken meer vertellen en laten zien van Gallery, en wat je van dit boek mag verwachten. Net zoals mijn eerste boek: Journey, vertel ik korte verhalen als een introductie naar een patroon. Ik leid je rond in de galerie vol meesterwerken uit mijn handen. Daarnaast leer je ook leuke weetjes over beroemde kunstwerken die je al voor eeuwen kent.

For now, this is the first reveal, and I am sure you are dying to know when to grab a copy of this book. Well, the release date will be September 20, 2022. However, things will be a bit different than last year with the release of Journey. Therefore, I have put some general information for customers and retailers under here to answer most of the questions popping up:

Tot zover de eerste blik op boek 2. Ik weet zeker dat je op het puntje van je stoel zit en ongeduldig aan het wachten bent tot je een boek kan bemachtigen. De release datum voor het boek is dan ook 20 September 2022. Echter lopen dingen net even iets anders dan vorig jaar met de release van Journey. Daarom heb ik hieronder wat algemene info opgesomt voor klanten en ondernemers om de meeste vragen al uit de lucht te halen:

General information about the book / Algemene info over het boek:

 • Just like Journey, this book is a paperback version with a soft cover and particular binding, so it won’t fold when opening the book and working out of it. (net zoals Journey is dit boek een paperback uitvoering met soft cover. Het bevat een speciale binding waardoor het vouwen van het boek perfect werkt en open blijft tijdens het haken hieruit.)
 • The book has 120 pages full of crochet and stories. (het boek bevat 120 paginas vol haakpret en verhalen)
 • The book will be available in Dutch and English (U.S. terms). (het boek is verkrijgbaar in Nederlands en Engels (US) )

Some general information for retailers / wat algemene info voor ondernemers:

 • This year there is now pre-order through my own stores; I leave the shipping and ordering all to the retailers out there who can earn some extra by some sales after some hard years of COVID. It also gives me more time and space to promote and introduce the book. So, where to get the book? We collaborated with Scheepjes (de Bondt. B.V.), which has made a substantial pre-order and will stock the book for all retailers to order. Significantly foreign retailers will be helped by this as they offer excellent shipping services and a fantastic order system. (Dit jaar is er geen pre-order via mijn eigen kanalen; ik laat het gehele order en verstuur traject bij ondernemers en winkeliers zodat deze na twee moeilijke COVID jaren ook weer wat leuks kunnen bijverdienen. Daarnaast geeft het mij ook wat meer tijd voor promotie en introductie. Waar kun je het boek dan inkopen? We hebben een deal gemaakt met Scheepjes (de Bondt B.V.), welke een behoorlijke pre-order heeft ingekocht om iedereen goed te kunnen voorzien die het boek wil orderen. Vooral ondernemers buiten NL hebben hier baat bij gezien hun goede kwaliteit aan ordering en verzending. )
 • The book will also be available to order from September 20 for retailers. So, make sure when offering pre-orders on my book on your website to clearly state it can be provided from this date. ( Het boek is verkrijgbaar vanaf 20 September, ook voor ondernemers. Zorg er dus voor als je al een pre-order aan biedt in je winkel, dat dit ook duidelijk wordt vermeldt in je verkoop info)
 • As a retailer, you can use the above photo of the cover of my book as a promotion. We are delighted with all the attention for Gallery. ( Als ondernemer heb je toestemming bovenstaande foto van de cover te gebruiken ter promotie. We zijn blij met alle aandacht voor Gallery! )
 • For Dutch retailers, there is also the option to order the book through Centraal Boekhuis or the New Book Collective. ( Als NL onderneming heb je ook de optie het boek te bestellen via het Centraal Boekhuid of the New Book Collective)

General information for customers/ Algemene info voor consumenten:

 • As a customer, there is no pre-order like last year through my stores. You have to depend on all craft stores to buy a version of it. For sure, larger hosts like bol.com and Amazon will also start offering it from that date. (Als consument kan er geen pre-order worden gedaan via mijn kanalen zoals vorig jaar. Je bent afhankelijk van handwerkwinkels of boekenwinkels hiervoor. Daarnaast zullen uiteraard ook grotere kanalen als Bol.com en Amazon het boek aanbieden.)
 • If you decide to pre-order a book through a store that offers a pre-order, ask or contact that store about the book or the process around your order. Unfortunately, I can’t help you with that. ( Als je het boek besluit te pre-orderen via een winkel, stel dan ook vragen omtrend je order of het boek aan de desbetreffende verkoper. Hier kan ik persoonlijk niet bij helpen)
 • As said, I will ensure you all get a better view of the inside of book 2; however, if you already have Journey in stock, you know what quality it will have. (Zoals gezegd zal ik de komende tijd een nog betere inkijk geven in boek 2; als je echter Journey al kent, dan weet je welke kwaliteit je kunt verwachten.)
 • Talking about Journey, if you are still searching for a copy of my first book, the second print will be back in stock in October this year. You can already make a pre-order for the book or e-book in English on Amazon. (En als we het dan toch over Journey hebben, de tweede druk is in de maak as we speak, en deze is weer volop verkrijgbaar vanaf Oktober dit jaar!)

My publisher Livres de Louise and the authors under this label (including me) have also planned a first reveal of the new books on the Kreavak this year – an event for retailers in Houten – the Netherlands. Later, we will also be at Kreadoe in October this year, a significant craft event in Utrecht – the Netherlands. Here you will have the chance to meet me, talk to me and let your book be signed or buy it from me. Later on, I will tell you some more about it. But, for now, just enjoy this beautiful cover of lifework. Again, my whole heart and soul are in this second book, and it feels just as unique as my first.

Mijn uitgeverij Livres de Louise en alle auteurs onder dit label (inclusief mijzelf), hebben een eerste onthulling van alle nieuwe boeken voor dit najaar gepland op de Kreavak beurs voor ondernemers te Houten. Later zullen wij ook onze opwachting maken op de Kreadoe in Utrecht. Hier zal je de kans hebben mij te ontmoeten, een praatje met me te maken en zelfs je boek te laten signeren of kopen. Daar later meer info over! Voor nu, geniet van deze prachtige cover! Er zit wederom een stuk levenswerk in dit tweede boek en ik ben er wederom net zo trots op als op mijn eerste! Het voelt net zo uniek!

Advertentie

Een gedachte over “The first glimpse of Gallery – another book from the Guy with the Hook…

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: