Ottomania is now available…

Yup it is again time for a new pattern ! And it is actually a simple one as this is just a solid stitch which you can work in any way you like. You can take your own colors and as many as you like for this pattern…but as you can see on the photos, a lot of color works great on this pattern as the little “bulbs” fall downwards over the previous color. In this way the colors really blend. If you want to make it easier you can also take a gradient yarn I pressume. Anyways….first I will write a short introduction about this pattern.

Ja hoor, het is weer tijd voor een nieuw patroon ! En het is eigenlijk een vrij simpel patroontje aangezien het een een basissteek betreft die een iedere manier kan worden toegepast. Je kunt je eigen kleuren en hoeveelheid kleuren natuurlijk makkelijk aanpassen. Maar, zoals je kan zien op de foto’s, werkt een hoop kleurtjes erg leuk voor dit patroon omdat de kleine “bobbels”naar beneden vallen over de vorige kleur heen. Hierdoor blend het kleurverloop heel subtiel in elkaar over. Wil je echter gewoon makkelijk en lekker snel klaar zijn, neem dan een leuk kleur verlopend garen. Maar eerst is een korte introductie op zijn plaats voor dit patroon.

A few months ago I received a message from the Dutch yarnshop Pera & Pasha. Pera and Pasha is runned by two wonderful guys called Oscar and Cey. They are working hard to let their store grow bigger and bigger and they have done a lot of fun thing. The most recent thing was hosting a granny square collect to achieve the goal of making the largest christmas tree of Europe from it. And they succeeded as yesterday it was put up. Check out there website and socials to see all about that. Besides those fun things Cey also has started different own yarn brands in the shop. And so I was asked if I was willing to do something with the Mr. Cey Cotton. Of course I was willing to do something with it and so over the last months I was breeding on something fun. I got a lot of soft and nature inspired colors from Oscar which delivered for me a clear combination inspired by the Turkish Seaside. The blue, green, brown and grey are such a great combination to use. And when colors are already mind blowing, you don’t need to add the most difficult stitchwork into a pattern to make it work. Sometimes simplicity is the key as with this Ottomania pattern.

Enkele maanden geleden ontving ik een berichtje van de Nederlandse webshop Pera & Pasha. Pera & Pasha wordt gerund door twee enthousiaste mannen genaamd Oscar en Cey. Ze werken beiden hard om de winkel meer en meer succes te laten behalen en dit doen ze op vele manieren. De meest recente actie was het verzamelen van zoveel mogelijk granny squares om hier de grootste gehaakte kerstboom van Europa mee te kunnen maken. En dit is geslaagd aangezien deze kerstboom gisteren is opgetuigd en geplaatst. Check hun social media en website om dit alles te kunnen zien. Maar naast dit soort gave evenementen voert Cey inmiddels ook zijn eigen garen lijnen in de winkel. En dus kreeg ik de vraag of ik eens iets wilde doen met de Mr. Cey Cotton. Natuurlijk was ik bereid van dit aanbod gebruik te maken en ik mocht een mooie doos katoen ontvangen van Oscar, vol met mooie natuur gerelateerde kleurtjes hierin. De kleuren hadden voor mij direct een logische volgorde aangezien ze enorm aan de Turkse zeekust deden denken. En wanneer je al zo’n spektakel aan kleur hebt, heeft een patroon niet veel ingewikkeld stekenwerk meer nodig. En na wat broeden op een goed idee kwam Ottomania hieruit.

Time for some information about the pattern / Nu wat praktische info over het patroon :

 • the pattern is crocheted with Mr. Cey Cotton in 12 colors. The cotton comes in balls of 50 grams with a length of 125 meters. You will need from each colors 2 balls. The yarn is only available at Pera & Pasha. ( het patroon is gehaakt met Mr. Cey Cotton in 12 kleuren. De katoen is beschikbaar in bolletjes van 50 gram met een looplengte van 125 meter. Je hebt van iedere kleur 2 bolletjes nodig. Het garen is enkel verkrijgbaar bij Pera & Pasha.)
 • the pattern is crocheted with a 3.0mm hook. ( het patroon is gehaakt met 3.0mm haaknaald.)
 • the baby blanket out of the pattern has a size of 55 cm ( 22 inches)  width and 85 cm  (34 inches ) height. ( mijn baby deken uit het patroon heeft een formaat van 55cm breedte en 85 cm lengte. )
 • There is only one special stitch in the pattern which I called BOBBLE. This stitch is explained in the pattern itself as it holds a bit of a folding technique. It is not hard, you just have to see how to do it. ( In het patroon is er slechts één speciale steek welke ik BOBBLE heb genoemd. Deze steek leg ik uitvoerig uit in het patroon zelf omdat het een soort omvouw techniek heeft. Deze is niet moeilijk, je moet enkel even zien hoe het werkt.)
 • The pattern contains written instructions with a photo guide. There are NO videos or charts available for this pattern. (het patroon bevat geschreven instructies met veel foto’s. Er zijn echter geen videos of diagrammen beschikbaar voor dit patroon)
 • The pattern is easily to modificate. You can easily decide size changes. ( het patroon is makkelijk aan te passen naar andere formaten.)

Well this is all you need to know for now. Time for the pattern ! You can also download the free pattern on Ravelry and place it in your library here. Or just download it under here. ( Tijd voor het patroon aangezien we de belangrijkste punten hebben gehad. Je kunt het gratis patroon ook op Ravelry downloaden en deze in je bibliotheek opslaan, je vindt hem hier. Of download jouw versie hieronder : )

The English pattern has been updated at the first of December 2020. As English isn’t my native language, my patterns always contain a lot errors in grammatics. Thanks to Maria from Mariaworks it is now perfectly fine. She has taken the pattern and adviced where to make changes.

Last but not least, the yarn for this pattern was sponsored by Pera and Pasha as told in this post. However, if you feel you still want to support my journey by making it possible to even create more free stuff, you always can support me by gifting me a coffee as thank you for the pattern. No obligation here, just to let you know it is possible if you want to show your gratitude.

En als laatste, het garen voor dit patroon is gesponsord door Pera en Pasha zoals vermeldt in dit bericht. Heb je echter de behoefte mijn werk een klein beetje te ondersteunen dan kan dit door middel van het schenken van een kopje koffie als dank voor het patroon. Uiteraard geen enkele verplichting, ik laat enkel weten dat deze optie er is en het is een leuke manier om dankbaarheid te tonen.

Advertentie

6 gedachten over “Ottomania is now available…

Voeg uw reactie toe

   1. Graag zou ik bovenstaand prachtig werkje willen haken … maar waar vind ik de gepaste wol – het patroon kunnen we downloaden (denk ik) – dank voor jullie hulp !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: