The “Messier” crochet pattern is out now ( free small version available )…

 

file6-23And here is my newest design, the “Messier” crochet pattern. A large crocheted circle inspired on Charles Messier who discovered the famous M-objects throughout space. I’m not gonna write down too much information about the full details of M-objects as all is to find in the pattern as well and way more fun to explore yourself, but i love how this turned out.

En hier is dan mijn nieuwste ontwerp : het “Messier” haakpatroon. Een groot, cirkelvormig werk geinspireerd op Charles Messier. Hij ontdekte de beroemde M-objecten in ons heelal. Ik ga niet teveel informatie hierover schrijven in deze blog aangezien alle details al in het patroon te vinden zijn en het dus veel leuker is om dit zelf te kunnen ontdekken, maar ik ben erg blij met het resultaat.

I asked a few weeks ago which of the four ideas in my notebook you wanted me to make first. The choice was between a galaxy full of stars, floating lanterns, an Indian mosaic symbol or a lotus flower. There was a close call between the floating lanterns and the galaxy but in the end the stars where absolute favourite. Even when you all didn’t know what it would become. But here it is, a Messier full of stars, dark holes, comets and even rockets if you use your artistic eye. The beads in this project really make the pattern what it is. And although the pattern is perfect to crochet without beads, I truly suggest you give it a try to just do it. I prepared a good step by step tutorial blogpost about crocheting with beads, so please read it if you don’t know how it works.

Een aantal weken geleden vroeg ik aan jullie allemaal welke van de vier ideeën uit mijn notitieboek ik als eerste moest gaan maken. De keuzes waren een heelal vol sterren, drijvende lantaarns, een Indiaas mozaiek symbool of een lotusbloem. Jullie kozen massaal de drijvende lantaarns en het heelal als favorieten, echter gaven de sterren toch echt de doorslag, en dat terwijl niemand nog wist wat het ging worden. Maar nu is hij eindelijk af en is de Messier hier. Een heelal vol met sterren, zwarte gaten, kometen en zelfs raketten als je met een artistiek oog er naar kijkt. De kraaltjes in dit patroon maken het echt tot wat het is en al hoewel het patroon prima zonder te haken is, raad ik echt met klem aan het een kans te geven. Ik heb een stap voor stap instructie gemaakt in mijn vorige blogpost zodat je precies kunt zien hoe kraaltjes haken werkt mocht je dit nog niet kunnen.

file6-22

Time to tell some more about the pattern itself. I’m not gonna write down all information regarding yarn amounts, beads, materials or stitch use here as you can find all that information in the free pdf version of this pattern. However, here are the maintypes.  I made a full version with Scheepjes Catona with  6 colors of Miyuki beads :

Goed, tijd om wat meer te vertellen over het patroon zelf. Ik ga niet alle praktische informatie opschrijven omtrend garen gebruik, hoeveelheden, materialen en stekengebruik omdat je dit allemaal in de gratis PDF versie kan vinden. Echter hier zijn de voorbeelden die ik heb gemaakt voor het patroon. De eerste is een volledige versie met Scheepjes Catona en 6 kleuren Miyuki kraaltjes :

file7-8

I made another version with the just new arrived Scheepjes Metropolis which turned out so lovely. For this version I picked Toho beads to show off how different brands can be used, but i picked just one color of beads for the entire pattern to also show this works fine as well.

Ik maakte een andere versie met de net nieuwe Scheepjes Metropolis garens welke zo mooi uitvalt in dit patroon. Voor deze versie koos ik Toho kraaltjes om te laten zien dat verschillende merken prima werken, echter koos ik ook slechts 1 kleur kraaltjes om te laten zien dat ook dit een optie is.

file-65

file5-29

Last but not least, the free, small version I created. It is the centre of the full version which works perfectly as a doily or a nice introduction to see if beaded crochet works for you as well. And fun thing is, if you like it you could always purchase the full version of this pattern to crochet further on or start a whole new, large one. But enjoying this smaller, free pattern is also a fun thing to do. Both the free and full pattern are available in English and Dutch.

Als laatste, de gratis en kleinere versie van dit patroon. Dit is het centrum van de volledige versie welke perfect is als leuke onderlegger of een leuke introductie tot werken met kraaltjes. En het leuke, als je deze kleine versie leuk vindt kun je altijd de volledige versie aankopen en direct door haken of weer een volledig, nieuwe starten. Maar enkel deze kleinere en gratis versie maken is net zo leuk. Zowel de gratis als betaalde versie zijn verkrijgbaar in het Engels en Nederlands.

file5-30

Again all information regarding amounts of yarn needed, bead sizes and amounts, stitch use, size and anything else can be found in the free version. So just download this easy PDF file to see what you need for your small free, but also for the large version of the Messier pattern.

Nogmaals, alle informatie omtrend hoeveelheid garens, kraaltjes formaat en aantallen, steken gebruik, formaat en al het andere kun je vinden in de gratis versie. Dus download nu deze gratis en makkelijke PDF versie van het Messier patroon.

Free small Messier crochet pattern – English

Gratis kleine Messier haakpatroon – NL

*** de NL versie van de kleine Messier is na 16-04-2019 geupdate omdat er een stokje miste aan het begin van Ronde 14 ***

Well of course i could write down so much more here but i feel no words are needed for this pattern. It shows off how much beauty it has and there is so much to learn and read in the pattern itself. The pattern is divided into five chapters, part 1 and 2 are the free version, with the other three it makes a full version. Each chapter tells you a bit about the pattern and the ideas behind the design. I hope you will enjoy the pattern as much as i did designing it. If you like to purchase the full pattern you can always visit my Ravelry or Etsy shop.

Natuurlijk kon ik nog zo veel meer schrijven, echter denk ik dat woorden overbodig zijn in dit project. Het laat van nature al zijn schoonheid al zien en er is zoveel te leren en lezen in het patroon zelf. Het patroon is verdeeld in vijf delen, deel 1 en 2 zijn de gratis versie en samen met de andere drie is het de volledige versie. Elk deel verteld een klein stukje over het patroon en het idee erachter. Ik hoop dat je het patroon net zo kan waarderen als ik dat heb gedaan tijdens het ontwerpen. Liever het hele patroon aankopen, breng dan eens een bezoekje aan mijn Ravelry of Etsy winkel.

file1-47

Please respect copyright rules on this pattern and if you plan on using this free pattern for any commercial or social interaction please contact me to notify. For the full version regular rules and terms are applied as usual with patterns to purchase. If you like sharing your projects on this pattern please use #messiercrochetpattern on social media.

Respecteer aub copyright regels van dit patroon en mocht je het gratis patroon willen gebruiken voor commerciele doeleinden of voor sociale gronden, neem dan even contact met me op om me in te lichten. Voor de volledige versie gelden alle standaard regels zoals altijd bij patronen die aangekocht dienen te worden. Als je je gemaakte project deelt op social media, gebruik dan #messiercrochetpattern.

For now, here are some pics of all three versions just to enjoy before starting this amazing pattern.

Voor nu, hier zijn nog wat foto’s van alle drie de versies enkel om te genieten voordat je begint aan dit geweldige patroon.

file6-14

file5-21

file1-48

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: