Shop update, book update & Donation Deals…

It has been a while since I wrote something here. I took a break from all the work and fun to regain some energy and enjoy the summer weather. I had a lovely time at the beach, swimming in the sea and enjoy the good life for a while. But all good things come to an end, and it is time to get back to work. But, it isn’t as sad as I write it down here cause the new season is full of surprises and unique, fun things coming up. This blog is meant to inform you of some of those new things.

Het is een tijdje geleden dat ik hier wat schreef. Ik heb even een break genomen van al het harde werken om wat energie op te doen en te genieten van het zomerse weer. Ik had een heerlijke tijd aan het strand, zwemmend in de zee en genietend van het goede leven. Maar aan al het moois komt een einde, en het is tijd om terug te keren naar het werk. Nu is het niet zo droevig als ik het hier schrijf, want het nieuwe seizoen zit vol verrassingen en unieke, leuke dingen die er aan komen. Deze blog is bedoeld om je hierover te informeren.

Shop Update:

First things first, by telling some more about the Guy with the Hook shop. Before the break, we had a huge sale where we said goodbye to many individual items in stock. This choice is made for a good reason. We never intended to become a yarn shop – only an extension of me – the Guy with the Hook. So, after a few months, we concluded this had to be changed to develop this concept. And what a blast it became, in a few days, we sold almost everything, and we could close the doors with a happy feeling.

In the break, we already had designed and ordered some new items with which we start developing and personalizing the shop. So, we have added all those new items, and they are pretty amazing – okay, it isn’t that good to say that about your product – but I think they are 🙂

What new stuff do we have? Well, let’s start with our stitch markers. Many of you already know them, and we have added some new ones. Like Harry Potter, Pokeballs, Halloween etc. Some of the older ones will be discontinued once stockings are out – new ones will replace them. Unfortunately, the Netherlands has new tax rules starting from July 2021, which deliver an extra tax on all items shipped out or in the country. This results in a slight rise in prices in the stitch markers to keep selling them. We are sorry for that. Unfortunately, we can’t change the rules made by our government.

Next up, the crochet kits! We added many more crochet kits. We also changed the rules regarding the kits. From now on, you will receive the pattern for free, which relates to the kit. We send it out digitally once the kit is shipped. And, most kits also contain a lovely goodie that suits the kit perfectly. We will add more kits over time – like the tile pattern kits. But the ordering of yarn is still a thing with COVID going on in the world.

And then, merchandise! We added some self-made designed merchandise. We already had some cotton bags in our shop, we now also have four new project bags which can be closed. All are made out of organic cotton. We also added two crochet cases – a tin one and a cotton one, and we now have our mug. Cause who doesn’t want coffee, crochet, and a pattern from the Guy with the Hook?

With our new book coming up, we will also become a part of publisher Livre de Louise, for that reason we are now also start selling books from this publisher. Check out the book section to meet some of my co-authors like Amilishly and Lisette Eikelboom.

Check out all the new stuff in the shop.

Shop Update:

Laat ik beginnen met iets meer te vertellen over the Guy with the Hook Shop. Voor de vakantie hadden we een enorme uitverkoop aan individuele garens en materialen. Deze keuze hebben we zeer bewust gemaakt. We hadden nooit bedacht om een wolwinkel te worden – enkel een verlengstuk van mij – the Guy with the Hook. En na een aantal maanden zagen we dan ook in dat het anders moest om dit concept te evalueren. Het was een enorm succes en na een aantal drukke dagen konden we onze deuren leegverkocht sluiten voor een heerlijke vakantie. In deze onderbreking hadden we al wat concepten ontworpen en een aantal nieuwe artikelen in bestelling staan. Deze zullen de shop evalueren en meer persoonlijk maken. Inmiddels hebben we deze nieuwe items ook al online staan en ik vind ze toch wel heel gaaf – al weet ik dat het niet netjes is op te scheppen over je eigen product – toch vind ik het stiekem wel 🙂

Wat voor nieuwe spulletjes hebben we ? Laten we beginnen met onze steekmarkeerders. Velen van jullie kennen ze inmiddels al, en we hebben weer wat nieuwe toegevoegd. Denk hierbij aan Harry Potter, Pokeballs, Halloween etc. Sommige oude varianten zullen uit het assortiment gaan als ze op zijn, en daar komen weer nieuwe varianten voor in de plaats. Helaas is er één klein detail aan de steekmarkeerders, sinds Juli 2021 heeft Nederland de inklarings voorwaarden veranderd voor artikelen vanuit het buitenland. Dit voelen wij ook met het importeren van de steekmarkeerders. Hierdoor waren wij genoodzaakt de prijs iets omhoog te hogen. Onze excuses hiervoor, maar we kunnen de regels van onze overheid helaas niet veranderen.

Volgende op de agenda zijn de haakpakketten. We hebben vele nieuwe varianten toegevoegd. We hebben ook de regels met betrekking tot de pakketten veranderd. Vanaf nu zal je bij een aangekocht pakket ook gratis een digitaal, bijpassend patroon krijgen. Deze ontvang je nadat de kit is verzonden. Ook hebben de meeste kits een hele, leuke bijpassende goodie gekregen – geheel in de stijl van het pakket. Er zullen nog nieuwe pakketten volgen – zoals de tiles pakketten. Maar helaas blijft de levering van garens moeilijk met COVID in de wereld.

En dan de merchandise! We hebben dus een aantal nieuwe persoonlijk, ontworpen items toegevoegd. We hadden uiteraard al wat katoenen tassen in het assortiment, we hebben nu echter ook project zakken die je kan sluiten. Allemaal gemaakt van biologische katoen. Ook hebben we haaknaalden etui’s in een aluminium blikje en een katoenen uitvoering…en we hebben nu onze eigen beker ! Want wie wil er nou geen koffie, haken en een patroon van the Guy with the Hook ?

Met het aankomende boek worden we ook onderdeel van de uitgeverij Livre de Louise. Om deze reden starten we dan ook met de verkoop van boeken van co-auteurs bij deze uitgeverij. Check de boeken sectie om enkele van deze te ontdekken zoals Amilishy of Lisette Eikelboom.

Kijk in de shop voor alle nieuwe producten.

Well, time for some news about the book from the Guy with the Hook: Journey. With the book being released in less than seven weeks, we feel the pressure and excitement starting. We already have shown some of the patterns out of the book, and so far, all of you are very excited and full of love and happiness about it. I will show the three shown photos out of the book under here once more. To promote the book, I will also start a promotion tour in the Netherlands. The first stop will be the Kreavak event which is an event for retailers in the handicraft branch. Second, I will be a part of the Dutch event Woolstock, and third I will be at the Kreadoe at some different places. The Kreadoe is the most significant event in this genre in the Netherlands. I will reveal some more projects from the book soon enough, so keep an eye out on my social media.

Still not pre-ordered your copy of the book, check it out here.

En nu tijd voor wat nieuws betreffende het boek from the Guy with the Hook: Journey. Met het boek dat in minder dan zeven weken hier zal zijn, voelen we de druk en de spanning oplopen. Ik heb al diverse patronen uit het boek laten zien, en tot zover zijn de reacties enkel lovend en vol liefde en vrolijkheid. Ik zal de drie onthulde patronen uit het boek ook hieronder nog even laten zien. Om het boek te promoten, zal ik dan ook een promotie tour starten door het land. De eerste stop is op de Kreavak – een bedrijfs event voor alle ondernemers uit de handwerkwereld. Als tweede zal ik onderdeel zijn van Woolstock – een grootschalig event met veel wolletjes, muziek en gezelligheid. En als derde zal ik op de Kreadoe zijn op verschillende plekken. Ik zal overigens nog meer projecten uit boek onthullen de komende tijd, dus houd vooral mijn social media in de gaten.

Boek nog pre-orderen zodat je deze automatisch ontvangt wanneer het uit is ? Check het hier.

Donatie Deals:

Een nieuw en best leuk initiatief zijn de donatie deals. Deze nieuwe sectie is aan de shop toegevoegd omdat een leuk idee in mijn hoofd ontstond. Met de snelheid en de ontwikkeling van veel nieuwe patronen bij the Guy with the Hook, groeit de stapel dekens en andere projecten gestaag. We bewaren alles met grote zorg, maar de ruimte is gewoon op. En dus is het tijd geworden om afscheid te nemen van een aantal projecten. Deze projecten zijn gemaakt en gebruikt als voorbeeld voor patronen en als fotomateriaal, ze zijn nooit daadwerkelijk in gebruik genomen als gebruiksvoorwerp. Ik bedacht hiervoor dan ook de donatie deals – een experiment wat of heel goed uitpakt – of niet.

Ik heb enkele van de afgemaakte objecten in de donatie deals sectie van de shop geplaatst. Dit zijn enkele garen portretten, enkele originele Spice Market dekens…en wellicht meer als dit een succes wordt. Het idee is dat je deze zelfgemaakte en unieke items kan aankopen. De aankoopsprijs is gebaseerd op de gebruikte materialen voor het project. Dat aankoopbedrag gaat echter niet naar ons – the Guy with the Hook. Nee, jij kiest een goed doel uit waar je volledige aankoopbedrag naar gedoneerd wordt. En als je geen goed doel in gedachte hebt, kiezen wij er graag één voor je uit. Op deze manier ontvangt de koper een prachtig, exclusief object, wij hebben nul winst hieraan en steunen we een prachtig doel. Win-win situatie zeg ik, toch ?! Bekijk alle info en regelementen hierover in onze winkel.

Dit kussen en deze kleurstelling is niet door mij vervaardigd, de foto is eigendom van Tineke Tap. Zij testte en vertaalde de NL versie van Odin.

That was a lot of news, wasn’t it? So let’s close this blog post with the last update about patterns. On August 15, I will launch a new crochet pattern called: Odin. This pattern involves crocheting some cables and create a lovely cushion cover. And it will appear in three different color options. I have added the pre-order kits for the cushion cover in the shop, but the pattern will be there on August 15, 2021.

After that, there will soon appear another free crochet pattern. Remember the fun little title game on my social media? Well, that secret will soon be revealed as well.

Dat was een behoorlijke dosis nieuws, niet? Laten we daarom deze blogpost afsluiten met een laatste update over patronen. Op 15 Augustus zal ik een nieuw haakpatroon genaamd: Odin introduceren. In dit patroon gaan we kabels haken en hiermee maak je een prachtige kussenhoes. Er zullen zelfs drie kleurstellingen zijn, waarvan ik de pre-order pakketten allemaal al in de shop heb staan. Maar zoals gezegd, het patroon zal op 15 Augustus 2021 verschijnen.

Na dit patroon zal er snel een nieuw, gratis haakpatroon verschijnen. Herinner je je het leuke naam spelletje op mijn sociale media nog? De uitkomst zal snel bekend worden!

Een gedachte over “Shop update, book update & Donation Deals…

Voeg uw reactie toe

  1. wat mooi allemaal, super, heel veel succes. en mocht je eens een goed doel zoeken…www.stophet.nl/viola-riegman. ik haak ook zie madebyme@handmadecrochetbyme, met als doel het te verkopen, helaas, te klein sociaal netwerk, dus het lukt slecht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: